Szabadidő

Mosonmagyaróvár

Északnyugat Magyarországon található hazánk egyik legforgalmasabb városa Mosonmagyaróvár. A város idegenforgalmi értékei közül kiemelkedik minõsített gyógyvize.

A kút talpmélysége 2000 méter, vízhozama 1800 liter/perc, a feltörő víz 75 0C-os nátrium-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz.


A gyógyvíz kiválóan alkalmas 





• mozgásszervi és reumatikus megbetegedések
• gyulladások kezelésére fürdőkúra igénybevételével
• idült légzőszervi bántalmak esetén porlasztásos belégzésre
• ivókúra formájában gyomor- és bélbántalmak gyógyítására.






Két fürdés közötti időtöltésre ez a város az egyik legalkalmasabb. Mosonmagyaróvár rendkívül gazdag építészeti értékekben. A város területén 67 országos védettségű műemlék található. Magyaróvár történelmi belvárosa az ország 16 történeti belvárosának egyike, mely ma is őrzi a középkori erődített város, a vár és erődrendszer emlékeit.

Műemlék épületei, épületegyüttesei, helyi védettségű épületei, középkori utcahálózata sorolják a történeti belvárosok közé.



Legjelentősebb műemléke a vár, de meg kell említeni a hajdani uradalmi malom és sörgyár épületegyüttesét, a Habsburg palotát, a Fekete Sas épületét, a volt vármegye házát – a mai városházát – , a Cselley-házat – amely ma múzeum, és helyet ad a rendkívül gazdag Gyurkovits gyűjteménynek -, a régi városházát, és az 1560-ban épült Vallisch házat. A belváros közepén áll a legjelentősebb barokk műemlék, a Szent Gotthárd plébánia templom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top