Szabadidő

Marilyn Manson

A szándékosan, mint sem véletlenül botrányos amerikai mûvész a Marilyn Manson & The Spooky Kids nevû együttesét 1989-ben hozta létre, célul a cenzúra határainak felfedezését jelölte meg.




Az eredeti felállás a következő volt: Manson (született Brian Warner, 1970) a mikrofonnál, Daisy Berkowitz a gitárnál, Olivia Newton-Bundy a basszusnál és Zsa Zsa Speck a billentyűknél. Mind annyian hallhatatlan nők keresztnevét és híres gyilkosok vezetéknevét vették fel. Bundy és Speck helyett 1989-ben Gidget Gein és Madonna Wayne Gacy jöttek.





1993-ra széles körben ismertté váltak, többek között egy Dél-Floridai újság őket választotta a legjobb helyi zenészeknek. Gloria Estefant orrhosszal előzték csak meg. Ebben az évben új basszusgitáros, Twiggy Ramirez jött, aki már velük dolgozott az 1994-es debütáló albumon. 1995-ben Ginger Fish jött a dobok mögé, s így már képletesen alig maradt híres nő, vagy gyilkos, aki még ne járt volna Manson bandájában. Talán ezért vette fel a Zim Zum nevet az új gitárosuk.

A sorozatos tagcsere ellenére „Antichrist Superstar” című albumuk az eladási lista 3. helyét is megjárta. 1998-ra az USA egyik legnagyobb bandájává váltak, miközben szinte nem telt el nap új Manson-botrány nélkül.







Manson
A felettébb értelmes és intelligens Mansonnak meg kellett védenie magát, amikor 1999 áprilisában két diák 15 osztálytársát megölte. A fiúk Manson-rajongóknak nevezték magukat. A banda megszakította turnéját, de a rajongókat kárpótolták egy élő albummal. A „Holy Wood” című új albumon a gyilkosságról is „dalol” Manson. A számok azonban érett, megtévesztően dallamos indusztriális rockdalok, amelyek meghazudtolták a többségben Mansonról kialakult züllesztő, atonális, degenerált képet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top