nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (01. 07.)

A nap menüje (01. 07.)

Mai ajánlatunk minestraleves utána pedig túrós csusza tepertõvel.

Minestraleves


Hozzávalók






2


  • 50 g császárszalonna
  • 20 g vöröshagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 50 g zeller
  • 150 g kelkáposzta
  • 150 g burgonya
  • 20 g paradicsompüré
  • 2 db húsleveskocka
  • 40 g spagetti
  • 20 g rizs

  • 1 késhegynyi törött bors
  • 60 g parmezán sajt


    Elkészítés

    A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra, a vöröshagymát finomra, a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát 2-3 percig hevítjük, belepirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és paradicsompürét. Összekeverjük, kissé együtt pirítjuk, fűszerezzük és lassú tűzön pároljuk. Időnként a kockából elkészített húsléből merünk rá. Ha a zöldség félig megpuhult, felöntjük a többi húslével, beletesszük a rizst és az összetördelt spagettit, készre főzzük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


    Túrós csusza tepertővel







    Kattints a képre!
    Hozzávalók


    • 500 g liszt
    • 4 db egész tojás
    • 100 g füstölt szalonna
    • 300 g túró
    • 2 dl tejföl
    • só


    Elkészítése

    A lisztből, a tojásból kevés só hozzáadásával elkészítjük a a gyúrt tésztát, pihentetjük, majd 1-1,5 mm vastagra kinyújtjuk, és a nyújtófát aládugva a tésztát megszikkasztjuk. Amíg a tészta szárad, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a túrót áttörjük – szétmorzsoljuk – és félretesszük. Ha a tészta megszáradt, nagyobb darabokra tördeljük, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük.
    Leszűrjük, leöblítjük, jól lecsurgatjuk, és tűzálló tálban a szalonna zsírjával összekeverjük – ha szükséges megsózzuk – tetejére tesszük a szétmorzsolt túrót, a tejfölt és a kisütött szalonnát. Sütőbe vagy mikróba téve átforrósítjuk, és így tálaljuk.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top