nlc.hu
Szabadidő
A gyûrûk uralma

A gyûrûk uralma

A Gyûrûk Ura második része, A két torony (bemutató: január 9.) két héttel ezelõtt került az Egyesült Államok és jó néhány európai mozi mûsorára, és azóta sikert sikerre halmoz, rekordot rekord után dönt meg.




Egyebek között azokat, amelyeket a tavalyi első rész állított fel. A két torony már több mint 200 millió dollár bevételt hozott hazájában, az USA-ban és legalább ugyanannyit a világ többi országában: készítői az év végéig 414 milliós jegybevétellel számolhattak.







J.R.R. Tolkien
A film (és az alapjául szolgáló regénytrilógia) rajongói azonban nem csak ezért ünnepelnek. A könyv írója, J.R.R. Tolkien január 3-án lenne 111 éves: egyik szereplőjének 111. születésnapján veszi kezdetét a nagy ívű, világokon és háborúkon átívelő történet is. Los Angelesben, Londonban, Buenos Airesben, Helsinkiben és Budapesten egyaránt különleges események zajlanak majd, és ezek mind a könyvben leírt hobbit-mulatságot követik. Egy amerikai cég pedig önkéntes operatőrök segítségével a világ összes Tolkien-ünnepségének képanyagát összegyűjti, és megjelenteti DVD-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top