Tárkonyos csirkeleves
Elkészítés
A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd a kockára vágott csirkemellet hozzáadva elkészítjük az alapot. A húst saját levében
pároljuk, majd hozzáadva a kockára vágott zöldségeket, ízesítjük, felengedjük, úgy főzzük tovább. Amikor háromnegyedéig elkészült, hozzáadjuk a tejszínes habarást. Finomra vágott tárkonnyal, borsikafűvel és citromlével ízesítjük. Egész tárkonylevéllel díszítjük.
Bundázott patisszon vagy tök
Ezekhez az ételekhez a fiatal, zsenge tök vagy patisszon a megfelelő. Mindkettőt megmossuk, meghámozzuk, majd 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, a belső részét (mag) kivesszük, és az így kapott szeleteket megsózzuk.
Kétfajta bundázást alkalmazhatunk: az egyik, amikor a besózott alapanyagot lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk (rántjuk).
A másik bundázási módnál a felvert tojásokhoz annyi lisztet keverünk, hogy a bevonáshoz megfelelő masszát kapjunk. A besózott szeleteket lisztbe és az elkészített masszába mártjuk.
Elkészítés
Az előkészített szeleteket a fenti módon bundázzuk, és a serpenyőben vagy fritőzben felforrósított olajban lassan aranysárgára sütjük. Ha megsült, szalvétára szedjük, hogy a lecsurgó olajat a szalvéta felszívja.
Köretként párolt rizst adhatunk, de kiegészítőként célszerű tartár- vagy majonézmártást esetleg valamilyen salátát adni.