nlc.hu
Szabadidő
Barocco Italiano

Barocco Italiano

Itáliai barokk zene csendül fel a Kiscelli Múzeumban szombaton. Igényeseknek, hozzáértõknek és kevésbé megszállottaknak egyaránt felejthetetlen élmény.




Igényes, illő környezetben csendül fel az olasz hangverseny, a “Barocco Italiano” a Kiscelli múzeum patináns falai között. A program végigvezeti a hallgatót az olasz barokk zene, és nem utolsósorban a korabeli barokk Olaszországon, mely “kirándulás” során a zenén keresztül megismerhetjük akár az olasz emberek érzelmeit és temperamentumát.

A műsor alkotásakor nagy figyelmet szenteltünk a ritkán vagy esetleg nem hallható illetve ismert komponisták műveinek egyensúlyban való megjelenítésére. Így hallhatja a nagyérdemű egy hangversenyen Cima, Rognoni, Monteverdi, Pandolfi, Frescobaldi, Corelli és Vivaldi műveit.

Mint hangversenyeinken általában, az előadandó műveket néhány gondolattal kommentáljuk, úgy közelebb hozva a hallgatósághoz az évszázadok muzsikáját, hogy a nem szakmabeli közönség számára is követhető, egyben szórakoztató legyen az előadás – essen szó ismert vagy soha nem hallott zeneszerzőről.


“Barocco Italiano” hangverseny programja és rövid leírása

2003. január 18., szombat 19 óra
Kiscelli múzeum (III. Kiscelli u. 108.)


Cima: Sonata per il Violino e Violone
O dulcedo meli flua
Rognoni: Vestiva i colli
Monteverdi: Pulchra es amica mea
Pandolfi: Sonata La Cesta
Frescobaldi: Kyrie della Domenica
Donati: Inclina Mater
Castello: Quarta Sonata a due
Storace: Passacaglia sopra A
Corelli: Sonata in g op.5 nr.5
Vivaldi: Nulla in mundo pax sincera – motetta RV 630

Károly Edit – szoprán
és a
Hortus Musicus99
Feltein Attila – barokk hegedű
Csizmadia Angelika – csembaló
Szászvárosi Sándor – viola da gamba
Tóth Rita – orgona

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top