nlc.hu
Szabadidő
Danny Boyle apukájának készít filmet

Danny Boyle apukájának készít filmet

Danny Boyle, aki a tipikus angol humor és irónia új évezredhez méltó megjelenítõjeként lett híres (egyszerûbben szólva: a Trainspotting-gal és a Sekély sírhant-tal) kétfilmnyi hollywoodi kitérõ után visszatért szülõhazájába, és ismét egy ízig-vérig brit filmet készített.




A 28 nappal később (bemutató: február 28.) minden szempontból visszatérés a gyökerekhez: nagyon angol (bár A part írója jegyzi a forgatókönyvet) és a fekete, gyilkos humor sem hiányzik belőle. Annyira, hogy gyengébb idegzetű nézőknek nem is ajánlják a megtekintését.

De Boyle nem áll meg félúton: még közelebb akar kerülni a kezdetekhez, és a 28 nappal később nagysikerű premierje után tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a közeljövőben inkább tévéfilmekkel szeretne foglalkozni. Közönséges filmes számára ez rangon aluli elfoglaltság, csakhogy Boyle nem közönséges filmes. És meg is tudja magyarázni, mit miért csinál.

– Az apukám nem nagyon lelkesedik a filmjeimért – magyarázta. – Sőt, van, amit meg sem nézett: ő esténként tévézni szeret. Szeretném, ha a nézőim között lenne. Meg persze szeretném bebizonyítani, hogy a tévében is lehet különlegesnek, egyéninek és izgalmasnak lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top