Szabadidő

Bridget Fonda

Henry Fonda unokájának, Peter Fonda lányának és Jane Fonda unokahúgának már születésekor meg volt pecsételve a karrierje.





Bridget 1964-ben született Los Angelesben, és már 5 évesen látható volt a vásznon apja mellett a Szelíd Motorosokban. Szülei válása után 1972-től anyjával, Susan Brewerrel élt tovább. Először az iskolai színházban játszott, majd a Lee Strasberg Intézetben fejlesztette tovább tudását. Bár nagyon lámpalázas volt, sikerült leküzdenie ezt. Több színpadi fellépés után az 1982-es Partnersben tűnt fel először, de itt még szövege nem volt. Csak 1988-ban kapta első beszédes szerepét a You Can’t Hurry Love-ban, majd ugyanebben az évben a másodikat, a Táncőrületben.





1989 hozta az első komoly feladatot, a Botrányban Mandy Rice-Daviest alakította. A 90-es éveket a Keresztapa III. részével kezdte, majd jött többek között a Facérok és a Sorsjegyesek, amik után egy éles fordulattal elvállalt egy szerepet a Jackie Brownban. Legutoljára Bill Paxton feleségét alakította az A Simple Plan-ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top