Szabadidő

Tom Selleck

A 80-as évek egyik televíziós szex-szimbóluma 1945-ben született, Detroitban. Thomas Magnum fiatalon a Dél-Kalifornia Egyetemre járt, sportösztöndíjjal, emellett modellkedett.




Itt javasolta neki egy tanára, hogy meg kéne próbálkoznia a színészkedéssel. A Fox-Studios-szal írt alá egy hétéves szerződést, és ennek révén kapott egy kis jelenetet a Myra Breckinridge-ben 1970-ben. A 70-es évek során számos kisebb szerepet csípett el, majd a Sacketts című westernsorozatban lövöldözhetett.

A nagy áttörés azonban csak 1980-ban jött el, amikor Selleck megkapta a laza, bajszos, Hawaii-mintás pólót viselő magánnyomozó, Thomas Sullivan Magnum szerepét.





A sorozat tökéletesen illett Selleck stílusához, nyolc éven át játszotta a sármos zsarut. Egy Emmyvel és egy Golden Globe-bal jutalmazta a szakma. A moziban a Három férfi és egy bébiből emlékezhetünk rá leginkább, valamint ennek folytatásából, a Három férfi és egy kis hölgyből. Ő volt 1992-ben Mr. Baseball, majd a 90-es évek közepén visszatérő vendégként láthattuk a Jóbarátokban. 1997-ben újra visszatért a moziba, az Boldogító nemben Kevin Kline oldalán parádézik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top