nlc.hu
Szabadidő
Újra táncol a jazz

Újra táncol a jazz

A jazz és a ritmus új kombinációja, amelyhez hasonlóval James Brown vagy néhány rap együttes már kísérletezett - ez jellemzi a világhírû, magyar származású szaxofonos, Tony Lakatos legújabb albumának stílusát.




A sokféle együttessel Európában és Amerikában egyaránt felvételeket készítő szaxofonos Move It című új produkciója különleges, egyedi, kellemes jazzmuzsika, melyre valóban táncra lehet perdülni. Rögtön az első szám, a Walkabout ellenállhatatlan, lüktető ritmusú, ami folytatást kíván.

Szemben az elterjedt world music stílussal, amely az etno zenékre épül, Tony Lakatos time music-nak nevezi ezt az új felfogást, amelyben ötvözi az ötvenes években kialakult hagyományos jazziskolát, a hetvenes évek ritmusvilágát és a mai rap-et, amellyel így évtizedeken átívelő időutazást valósít meg.





A Move It már 2001 júniusában megjelent a Universal Music gondozásában Japánban, hatalmas sikerrel. A magyar származású Tony Lakatos, akit szerte a világon úgy ismernek, mint az egyik legvirtuózabb és legkiválóbb tenorszaxofonost, lenyűgöző, új hangzású lemezével ismét bizonyítja, hogy a legjobbak között kell számontartani.

Most pedig Tony Lakatos itthon koncertezik:

Tony Lakatos: Move it koncert
Helyszín: Pesti Vigadó Hangversenyterme ( 1051 Bp. Vigadó tér 2. )
Időpont: 2003. február 2. vasárnap 20:00
A koncerten közreműködik a Wolfgang Haffner Band.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top