nlc.hu
Szabadidő
Felix Ruckert Company: Deluxe Joy Pilot

Felix Ruckert Company: Deluxe Joy Pilot

Felix Ruckert a táncosok és a közönség közötti interaktivitás határait feszegeti, a színpadi elõadás és annak befogadása közötti határvonalakat mossa el.




Felix Ruckert Németország egyik legismertebb kortárs koreográfusa, aki tánctanulmányai elvégzése után táncosként dolgozott, majd 1992–94 között Pina Bausch társulatának tagja volt. 1994-től készít önálló koreográfiákat, megalapítva saját együttesét, mely zenészek, táncosok, előadók laza halmaza, és amely mára a nemzetközi táncélet első vonalába tartozik. HAUTNAH című darabját 1999-ben a New York Times az év 10 legfontosabb előadása közé sorolta.





A Trafóban bemutatásra kerülő Deluxe Joy Pilot c. darabban Táncos és néző együtt tapasztalja meg a közelséget a legesszenciálisabb formában, egy nappali szoba pihentető atmoszférájában. A nézőé a választás, hogy egy fotelben helyezkedik-e el vagy elnyúlik egy ágyon – a többit csak bízza a táncosokra. A cél, hogy a színházi tér egy intim szféra keretei közé sűrűsödjön. Ez a helyzet a nyitottságot és érzékenységet erősíti fel, s egyúttal megkérdőjelezi a szexualitást olyan koreografikus beállításokon keresztül, melyeket a társulat legjobb táncosai mutatnak be. A Deluxe Joy Pilot a táncstílusok különféle fajtáit ötvözi, a pontosan rögzített koreográfiától kezdődően a strukturált improvizációig, számos további mozgáskombinációt alkalmazva. Az



előadók közötti koreografikus találkozások vagy a nézőkkel létrehozott kapcsolatok egyaránt értelmezhetők a szexualitás új interpretációiként vagy az emberi  kapcsolattípusok metaforáiként. A darab zenei aláfestése Christian Meyer nevéhez fűződik, aki korábban a Schwartz és a Ring című Ruckert-darabok zenéjét komponálta. Zenéje egyaránt merít a techno világából és a megnyugtató és érzelmes hangzásokból.

Előadások: 2003. február 20–21. 20h a Trafóban
Belépőjegy: 1000 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top