nlc.hu
Szabadidő
Az utolsó éjjel – elsõ vérig

Az utolsó éjjel – elsõ vérig

Úgy látszik, csupán legenda, hogy minél nagyobb egy színész, annál kisebb szerepet vállal saját filmjében, hogy a többit kaszkadõrök csinálják végig helyette.




Edward Norton az élő ellenpélda: Az utolsó éjjel (bemutató: május ) című Spike Lee-film forgatásáról a már készer Oscar-díjra jelölt színész vérző orral távozott. És miért? Mert partnere, Barry Pepper teljes erővel orrba vágta.

– Ahogy megláttam, hogy betörtem Norton orrát, egy pillanat alatt lepörgött előttem az eddigi színészi pályám. Mert azt hittem, hogy ez a vége – nyilatkozta a bűnös. – De ő nagyon profi volt, és nagyon úriember. Megölelt, azt mondta, nem az én hibám. Ez volt az ő nagy Brando-pillanata, az átéléses színészi módszer teljes sikere. De én azért továbbra is nagyon ócskán éreztem magam: arról nem is beszélve, hogy az egész forgatási tervet át kellett szervezni, hiszen Ed Norton napokig nem léphetett kamera elé: és mivel szinte minden jelenetben szerepel, nagyjából leállt a forgatás…

Edward Norton azóta sem haragszik a filmre: és mivel Az utolsó éjjel-ben nyújtott teljesítményéért komoly Oscar-esélyesként emlegetik, valószínűleg később is csak a szépre fog emlékezni belőle…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top