nlc.hu
Szabadidő
Bobby Brown

Bobby Brown

Robert Brown, Whitney Houston férje, 1969-ben született Bostonban. A New Edition volt tagja a 80-as években a swingbeat királyává nõtte ki magát.




A stílust a hip-hop ritmusok és a soul hangok kombinálásával teremtette meg. Első albuma ugyan még nem aratott nagy sikert, a második azonban többek között Babyface közremüködésével már a slágerlisták élére költözött. A My Prerogative volt első slágere, majd ezt követték a Roni, az Every Little Step és a Humpin Around. 1990-ben Glenn Medeiros-szal dolgozott együtt, aminek gyümölcse a She Ain’t Worth It, amely 1990 nyarán állt az amerikai lista élére.





1992-ben házasodott össze Whitney Houstonnal, majd a filmezéssel is egyre többet kezdett el foglalkozni – a Szellemírtók II-ben egy kisebb szerepe is. 1995-ös Two Can play that game című dala igazi klasszikus, az év azonban nem csak ezért hanem letartoztatása miatt is emlékezetessé vált számára. A következő évben újra összeállt a New Editionnal, és egy sikeres albumot adtak ki.

1997 végén újabb Brown jelent meg, de ehhez most társultak a pletykák, amik rossz magaviseletéről, kábítószer-használatáról és házasságáról szóltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top