Szabadidő

Joanne Harris: Szederbor

Szederbor. Talán különösnek tûnik, mégis oly szívesen megkóstolnád. Ha kezedbe veszed a regényt, az illatát, a zamatát mind-mind érezni fogod. A Csokoládé írójának új könyvét vetted le a polcról.




A hat palack huncutul csilingelt, bugyborékolt a pince mélyén. Türelmesen vártak, hogy megváltoztassák az író életét. Az íróét, aki megírta sikerkönyvét, és azóta csak másodrendű munkák kerültek ki keze alól.

Aztán egy magányos estén, amikor nem akart barátnőjével az éppen esedékes partyn részt venni, meghallotta a palackok hívását. Kinyitotta az egyiket, és innentől kezdve nem volt megállás. A jelek egymást követve sorjáztak, és egyenes utat mutattak a dél-franciaországi ház és szőlő felé. Gyors döntések sora után a következő éjjelt már új házában tölti, valaki más hálózsákjában, sajgó lábbal, és mégis boldogan. Mert ismét hívja a régi írógép, ismét képes maradandót alkotni.

Nem kell hozzá sok idő, már meg is merítkezik a kis falu életében, és egyre inkább belekeveredik a különös szomszédnő titokzatos életébe. Ami pedig a legtöbbet segít: ha nem is a valóságban, de visszatér hozzá gyermekkorának segítője, Földialma Joe.

Itt az ideje, hogy Jay emberséget tanuljon, hogy megbirkózzon a felnőtté válással, és az azzal járó felelősséggel. No és az sem árt, ha megtalálja végre: mit is kezdene életével, és kinek oldalán élné le.

A valóban magával ragadó, letehetetlen könyv méltó párja a Csokoládénak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top