nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (02. 11.)

A nap menüje (02. 11.)

Mai menüajánlatunk kagylókrémleves utána könnyû fõfogásnak cikóriasaláta roquefortos mártással.








Kagylókrémleves

Hozzávalók


• 2 db póréhagyma
• 2 doboz kagylókonzerv
• 150 g burgonya
• 50 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1/2 citrom leve
• 1,5 dl száraz fehérbor
• 1 dl tejszín
• só, bors

Elkészítése

A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat, és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.










Cikóriasaláta Roquefortos mártással

Hozzávalók

• 8 db cikória
• 150 g paradicsom
• 100 g zöldpaprika
• 150 g rákhús
• só, bors



Az öntethez:

• 50 g Roquefort sajt (márványsajt)
• 0,5 dl tejszín
• 0,5 dl olaj
• 70 g majonéz
• 20 g mustár
• só, fokhagyma, őrölt bors, citromlé


Elkészítése

A cikóriát megmossuk, majd az alsó részét – amely általában keserű – levágjuk, a megmaradó részt ujjnyi vastag szeletekre daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk és kockára, a paprikát karikára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A darabolt anyagokat tálba tesszük, lazán összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A márványsajtot összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a majonézt, az olajat, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. Az összekevert alapanyagokra öntjük, és összekeverve hűtőszekrényben tartjuk a fogyasztásig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top