nlc.hu
Szabadidő
A BBC Singers Budapesten

A BBC Singers Budapesten

A British Council Showcase címû mûvészeti eseménysorozatának keretében koncertet ad a BBC Singers Stephen Cleobury karmester vezényletével a Zeneakadémián, 2002. február 19-én, 19.30 órai kezdettel.





A BBC Singers Anglia egyetlen teljesen hivatásos kamarakórusaként egyedülálló szerepet tölt be a brit zenei életben. Az együttes több mint 75 éve ad koncerteket és készít lemezfelvételeket a legkiemelkedőbb huszadik századi zeneszerzők, köztük Poulenc, Britten, Tippett, Boulez és Berio műveiből. Bár világhírüket elsősorban a kortárs zene dinamikus előadásmódjával vívták ki, repertoárjukon kora reneszánsz és későbbi korok kórusművei egyaránt szerepelnek.

Rendszeres szereplői a BBC televízió és a BBC Radio 3 műsorainak, ám számos fellépésük mellett folyamatosan koncerteznek Nagy-Britanniában és külföldön egyaránt. Az elmúlt évtizedekben olyan nagyszerű zenekarokkal is együttműködtek mint a BBC zenekara, a City of London Sinfonia és a London Sinfonietta.


A Bartók Rádió élőben közvetíti a koncertet.








Stephen Cleobury
Műsor:

William Byrd: Rorate Coeli; Vigilate
Ligeti György: Lux Aeterna
John Tavener: Funeral Ikos
Thea Musgrave: Rorate Coeli
Robert Hacomplaynt: Salve regina
Orbán György: Stabat Mater
Gyöngyösi Levente: Assumpta est Maria
Edward Cowie: új mű (BBC megbízás; világpremier)
Charles Villiers Stanford: Magnificat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top