nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (02. 25.)

A nap menüje (02. 25.)

Mai menüajánlatunk böjti bableves, fõételnek articsóka citromos öntettel.

Böjti bableves







Hozzávalók


• 200 g szárazbab
• 100 g sárgarépa
• 50 g petrezselyemgyökér
• 80 g vöröshagyma
• 100 g burgonya
• só, fokhagyma, fűszerpaprika


Elkészítése

A megtisztított, megmosott babot néhány óráig vízben áztatjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszú csíkokra, a meghámozott burgonyát félbevágjuk. A babot hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a darabolt zöldségeket, egészben a vöröshagymát, fokhagymát, és megsózzuk. Miután a bab megpuhult, fűszerpaprikát szórunk a leves tetejére, és összeforraljuk.







Articsóka citromos öntettel


Hozzávalók

• 4 db articsóka
• 2 db citrom
• 150 g natúr krémsajt
• 1,5 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors

Elkészítése

Az articsóka alsó, kemény leveleit leszedjük. A torzsáját és a levél csúcsait ollóval bevagdossuk. Sós, citromos vízben 30-40 percig megpároljuk (csak annyi vízben, hogy ellepje) az articsókát, közben levelei kissé szétnyílnak. Ha megpuhult, kiszedjük, lecsepegtetjük, félretesszük. A krémsajtot habosra keverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejszínt, végül sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor az előmelegített tányérra helyezzük az articsókát, és citromszeletekkel díszítjük. Külön kínáljuk az öntetet. Friss bagettet vagy kiflit adjunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top