nlc.hu
Szabadidő
Erykah Badu

Erykah Badu

Erykah Badu, a megalkuvást nem ismerõ R&B énekesnõ 1971-ben született Dallasban. Rövid karrierje során gyorsan fejlõdött a ma ismert mûvésszé.




Debütáló albumának szövegét és zenéjét (Baduizm) nagyrészt ő maga írta, de segítettek barátai a Roots együttesből, és számos másik régi kolléga. Mielőtt úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd, Free oldalán énekelt az Erykah Free csapatban. Ez az időszak vissza is köszönt első korongján, ahol a meleg dzsezz-melódiák ötvöződtek hip-hop és soul ritmusokkal. A kritikusok kitörő lelkesedéssel fogadták, két Grammyt is hazavihetett teljesítményéért. Badu mindig is nagy hangsúlyt fektetett az élő fellépésekre, mégis furcsa, hogy három hónappal első albuma után egy koncertlemezt adott ki. Ezt követően újszülött fia nevelésére fordította a legtöbb időt, ennek ellenére közreműködött többek között Busta Rhymes és a Roots dalaiban, valamint feltűnt a Blues Brothers 2000 című filmben is. 2000 őszén tért vissza a listákra a Bag Lady című dallal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top