nlc.hu
Szabadidő
Thomas Anders

Thomas Anders

A Modern Talking hangja 1963-ban született, a szépen csengõ Bernd Weidung névvel a német Münstermaifeldben.




13 évesen kezdett el zongorázni, de előtte már 1973-ban egy tehetségkutató-versenyen győzedelmeskedett több mint 100 versenyző közül, aminek köszönhetően a „Moseltanzpalast”-ban közel 300-szor léphetett fel gyermek- és slágerdalokkal. 1980-ban kap lemezszerződést, és ekkor változtatja nevét Thomas Andersre. Első dala a Judy amit számos további német nyelvű maxi követett.





1981-ben ismeri meg későbbi feleségét Norát, akinek nevét később a nyakában viselte. 1983-ban született első közös dala Dieter Bohlennel, s egy évre rá megalakul a Modern Talking. Első slágerük a You’re my heart, you’re my soul volt, amely hazájukban és Európa több országában is óriási sikerré vált. Minden idők legsikeresebb német duójává léptek elő, olyan remekműveket hagytak az utókor számára, mint a Brother Louie vagy a Cherry, cherry lady (takarító néni).

A páros csak 1987-ig volt együtt, karrierjüket külön-külön folytatták tovább. Számos szólóalbuma jelent meg, de a Talking sikerét nem tudta utolérni se ő, se Dieter Bohlen, így 1998-ban újra összejöttek, s a páros azóta is reneszánszát éli, futószalagon jelentetik meg albumaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top