nlc.hu
Szabadidő
A Chicago mindent visz

A Chicago mindent visz

Egyre inkább úgy tûnik, hogy a 13 Oscarra jelölt Chicago lesz az év legnagyobb szakmai sikere. (bemutató: 2003. március 13.).




A filmmusical rendezője, Rob Marshall ugyanis elnyerte az Amerikai Rendezők Céhe (Directors Guild of America – DGA) idei díját, s ezzel nagyon valószínűvé vált, hogy a rendezői Oscart is ő kapja. Az aranyszobrocska 55 éves történetében csupán ötször fordult elő, hogy a DGA döntése után másként alakult az Oscart odaítélő Amerikai Filmakadémia szavazásának végeredménye. Egyébként az eddig a Broadway-n jeleskedő Marshall volt a legjobban meglepve, amikor átvette a DGA díját, amely leginkább egy nagyméretű aranytálcára hasonlít. „Hát ez meg sem fordult a fejemben” – mondta zavartan, ami akár igaz is lehet, hiszen olyan nagyságok elől happolta el az elismerést, mint Martin Scorsese és Roman Polanski. Amikor megkérdezték tőle, mihez kezd ezek után, Marshall így felelt: „Először is veszek egy nagyobb lakást, mert a mostaniban nem fogok elférni a díjjal….”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top