nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (03. 13.)

A nap menüje (03. 13.)

Mai menüajánlatunk pikáns grillezett hal, desszertnek grillezett kalács sárgabarackkal.

Pikáns grillezett hal












Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 10 perc
Pihentetés: 2 óra
Drága


Hozzávalók:


• 8 tonhalfilé (7 dkg-osak);

a marináláshoz:

• 2 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 3 szem bors,
• 1 kis csípős pirospaprika,
• Knorr Delikát Grill Fűszervarázs,
• 2 dl fehérbor,
• 2 citrom leve;

a szószhoz:


• 2 dl paradicsomlé,
• 2-2 evőkanál kapribogyó és
• apróra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.





A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a Delikát Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük.

Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.



Grillezett kalács sárgabarackkal











Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 6 perc
Olcsó
Hozzávalók:

• 1 kalács,
• 4 dkg Rama margarin,
• 1 kávéskanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál cukor,
• 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
• 2 érett nektarin.

A Rama margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarindarabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.





Tipp:

Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.

Fortély:

Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top