nlc.hu
Szabadidő
Chicago

Chicago

13 Oscarra jelölve, Golden Globe-ok és mások után. Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger nagy vetélkedése immár a mozikban. Ez valószínûleg vitathatatlanul az év filmje!




1929. Chicago. Roxie Hart (Renée Zellweger), a tánckar névtelenje mindennél jobban vágyik a rivaldafényre, hogy elmenekülhessen unalmas férje és egyhangú élete elől. Arról ábrándozik, hogy egy napon ő is a revüsztár Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) nyomába léphet, s nem is sejti, álma milyen hamar valóra válik. Velma ugyanis börtönbe kerül kettős gyilkosságért, és nemsokára Roxie is ott találja magát, miután megöli szeretőjét. Védelmét a híres ügyvéd, Billy Flynn (Richard Gere) vállalja el. Ő képviseli Velmát is, és másik kliense után most Roxie esetéből kreál szenzációt, aki így végül mégis elérte, amit akart: sztár lett. Az újságok szalagcímei mind vele foglalkoznak, s Velma nem csekély bosszúságára immár ő az új kedvenc. Ám az okos Miss Kelly tartogat még meglepetést a második felvonásra is…

A film John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse díjnyertes musicalje alapján készült produkció szerelemről, árulásról, intrikáról, barátságról és versengésről. A zene és a tánc fényes parádéja, a valóság és a fantázia világában játszódó látványos történet, mely Roxie sorsát kíséri végig a börtöntől a tárgyalótermen át a színpadig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top