nlc.hu
Szabadidő
Frank London & David Yengibarian elõször együtt

Frank London & David Yengibarian elõször együtt

Frank London, a klezmer zene talán egyik legnagyobb élõ alakja, és David Yengibarian, a hazánkban élõ örmény származású harmonikás, elõször lép fel együtt az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán 2003. március 18-án este 9 órakor.

Az est programja a két művész korábbi anyagaiból, illetve kifejezetten a közös fellépésre komponált, azelőtt sehol meg nem jelent, új szerzeményeiből áll össze. Bár a két művész eddig még sohasem zenélt együtt, egymás munkásságát nagy figyelemmel követik és örömmel tettek eleget a közös koncertre való felkérésnek.





Első közös fellépésük tehát igazi csemegét ígér a jazz és világzene kedvelőinek.

Frank London, New York-i trombitás, zeneszerző és producer, aki a klezmer zene mai legjelentősebb zenekarában, a New York-i Th Klezmatics-ben játszik.
Mindemellett keresett session zenész is, aki játszott már többek közt Jon Zorn, Allen Ginsberg, John Cale, Ferus Mustafov stb. lemezein és koncertjein.
Hazánkban többször is óriási sikerrel lépett már fel a Sziget Nagyszínpadán 1999-ben (The Klezmatics) és a Sziget Pannon Világzene Nagyszínpadán 2001-ben (Frank London & Orchestra)

David Yengibarjan, Jereváni születésű (Örményország), Magyarországon élő tangóharmónikás.
Fellépésein részben saját szerzeményeit játssza, ami az örmény népzene, az argentin tangó, illetve Astor Piazzolla zenei világának ötvözésére tesz kísérletet. De játszott számos jazz és folk formációban is.

Fellépők: Frank London: trombita, David Yengibarian: tangóharmónika, Barcza Horváth József: nagybőgő, Dés András: ütőhangszerek

A jegyek ára: 1000 Ft

A Pesti Est szeretettel vár mindenkit az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Bp. Rákóczi út 21.) 2003. március 18-án este 9 órakor!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top