nlc.hu
Szabadidő
Bruce Willis

Bruce Willis

A kissé pocakos, zömök, kopaszodó Willis úgy néz ki, mint aki egy kamion volánja mögött érzi magát otthon. Ehelyett õ Hollywood egyik legnépszerûbb akcióhõse, akiért nem mellesleg a nõk is bolondulnak.




Bár 1955-ben egy amerikai katonai bázison született az NSZK-ban, New Jerseyben nőtt fel két éves korától. Fiatalon dadogott, és ez csak akkor szűnt meg, ha fellépett – ezt sokszor megtette a suliban, mint az osztály bohóca. Egy faji incidens miatt azonban eltávolították a suliból, de végül apja ügyvédje segítségével érettségizhetett. Az egyetemi évek alatt már színpadon is fellépett, 1984-ben aztán végre sikerült egy nagyobb szerepet kapnia a Fool for love című darabban. Egy Los Angeles-i út során 3000 jelentkező közül őt választották ki a Simlis és a szende főszerepére. A sorozat óriási sikernek örvendett, annak ellenére, hogy a színfalak mögött nem volt minden rendben.





A műsor 1985-89 között futott, Willis eközben debütált a vásznon is, a Nem látni és megszeretni című filmben, Kim Basinger oldalán. 1989-ben aztán jött a Drágán add az életed trilógia első darabja, mely egyből Hollywood „A-listájára” tette Willist. A film két folytatásában is játszott természetesen. 1991-ben belekóstolt a forgatókönyvírásba a Hudson Hawkkal, bár ezt egyesek szerint nem kellett volna.

Azóta karrierjének voltak sikertelen pillanatai (Éj színe; Négy szoba), de voltak sikeresek is (Ponyvaregény; 12 majom; A hatodik érzék). Legutoljára a Banditákban láthattuk Billy Bob Thorntonnal. 1987 és 1998 között Demi Moore-ral osztotta meg a hitvesi ágyat, ennek eredménye három gyermek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top