nlc.hu
Szabadidő
Matthew Broderick

Matthew Broderick

Bár Broderick csinos kis karriert épített ki magának, mint a színpad és a vászon egyik legszorgalmasabb és tehetségesebb egyéne, mégis talán élete végéig azzal a szereppel fogják azonosítani, amit a Meglógtam a Ferrarival címû 1986-os moziban játszott.




Ennek, és fiús kinézetének köszönhetően sokáig nem tudott korának megfelelő szerepeket szerezni. James Broderick színész és Patricia Broderick forgatókönyv-írónő fia 1962-ben született a Nagy Almában, s eleinte apja mellett lépett fel színdarabokban, általában a Broadway-n. Először a Wargames-ben láthatta a közönség, amely egyből megkedvelte a színészt. Pár kisebb-nagyobb sikerű film után lógott meg a Ferrarival, amely szupersztárrá tette. 1988-ban azonban árnyék vetődött hírnevére: halálos balesetet okozott autójával, egy anya és lánya halt bele az ütközésbe. A tragédiából felépülve folytatta karrierjét, a kritikusok elismerését is elnyerte az 54. hadtest-ben nyújtott alakításával. 1994-ben aztán Tony díjat kapott a How to Succeed in Business Without Really Trying című musicallel. 1996-ban debütált mint rendező, a Végtelennel, melynek forgatókönyvét anyja írta. A film egész jó kritikákat kapott. Ugyanezt nem lehet elmondani 98-as szerepéről a Godzillában. Sikeresen jött vissza a rivaldafénybe a Gimiboszi című mozival, legutóbb pedig a Bigyó felügyelőben, majd később Jennifer Lopez oldalán láthattuk egy újabb romantikus komédiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top