Spenótos rakott tészta mozzarellával
Hozzávalók
• 500 g spenót
• 250 g metélt tészta
• 150 g vöröshagyma
• 20 g fokhagyma
• 500 g darált sertés,- és marhahús
• 120 g mozzarella
• 0,5 dl olaj
• 20 g paradicsompüré
• só, cayenne bors
Elkészítése
A spenótot vastag szárától megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A tésztát forrásban lévő vízben, az utasításnak megfelelően kifőzzük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal ízesítjük. Kevergetve pár percig pirítjuk, beletesszük a spenótot, a paradicsompürét, és együtt megpároljuk. Ízlés szerint utánízesítjük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. Az anyagokat tűzálló tálba rétegezzük, figyeljünk arra, hogy a tetejére mindig sajtszeleteket tegyünk. Az így rétegezett anyagokat előmelegített sütőben átsütjük, forrón tálaljuk.
Alma-narancs saláta
Hozzávalók
• 300 g alma
• 300 g narancs
• 40 g dióbél
• 60 g citrom
• 50 g méz
• 0,3 dl Cointreau vagy narancslikőr
• 0,5 dl tejszín
Elkészítése
Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Helyezzük tálba, és azonnal locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A narancs héját eltávolítjuk, gerezdekre bontjuk, a hártyát lehúzzuk, és félbevágjuk. A diót durvára vágjuk vagy törjük. A likőrt a tejszínnel és a mézzel jól összekeverjük és az összevágott anyagokkal lazán összekeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.