nlc.hu
Szabadidő
A legjobb film: a Chicago!

A legjobb film: a Chicago!

Idén 75. alkalommal magyar idõ szerint vasárnap hajnalban kerültek kiosztásra a 2003-as év Oscar-díjai.






Chicago
Hat díjat vihettek haza a Chicago alkotói – köztük a legjobb női mellékszereplőnek, és a talán legfontosabbat, a legjobb filmnek járó díjat is. Emellett örülhettek aranyszobrocskájuknak a díszlettervezők, a film vágója és jelmeztervezője, és a hangzásért felelős művészek.

Két jelölését váltotta díjra a Frida alkotógárdája: Elliot Goldenthal a filmzene kategóriában bizonyult a legjobbnak, és Oscart kaptak a film sminkesei is.







Az órák
Igazán megérdemelten kapta meg Nicole Kidman a legjobb női főszereplőnek járó díjat, Az órák című filmben, Virginia Woolf szerepében nyújtott teljesítményéért.

És talán az est egyik legnagyobb meglepetése Eminem díja volt, melyet a legjobb filmdalért kapott – a 8 mérföldben szereplő Lose Yourself című számáért.

Szintén két fontos díjat kapott Roman Polanski A zongorista című mozija, a legjobb rendezőnek járó, és Adrian Brody a legjobb férfi főszereplőnek jutó díjjal lett gazdagabb.

A legjobb férfi mellékszereplő Chris Cooper az Adaptationből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top