nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (03. 26.)

A nap menüje (03. 26.)

Mai menüjaánlatunk az egészséges életmód jegyében citromleves, majd búzacsírás kelvirág és brokkoli.

Citromleves








Hozzávalók

• 2 db húsleveskocka
• 1 db tojás
• 10 g cukor
• 2 cl Worchester szósz
• 200 g citrom


Elkészítése


A húsleveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A citromot megmossuk, megtöröljük, héját finom reszelőn lereszeljük. A gyümölcs levét kicsavarjuk, átszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és villával vagy kis habverővel habosra verjük. Ízesítjük az átszűrt citromlével, a Worcester mártással és a cukorral. A langyosra kihűlt húsleveshez adjuk a tojásos tömeget, és állandó keverés mellett takaréklángon addig melegítjük, amíg a leves sűrűsödni kezd. Figyeljünk, ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Külön edényben adhatunk hozzá citromlevet.


Búzacsírás kelvirág és brokkoli








Hozzávalók

• 400 g kelvirág
• 400 g brokkoli
• 2 dl tejföl
• 120 g gépsonka
• 120 g reszelt sajt
• 40 g búzacsíra
• só


Elkészítése

A megtisztított kelvirágot és brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Közben a sonkát finomra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a búzacsirával. Tűzálló tálban elrendezzük a kelvirágot és a brokkolit, majd a tejfölös keveréket rálocsoljuk. Sütőben, grillsütőben megpirítjuk és forrón tálaljuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top