nlc.hu
Szabadidő
A Toldi mozi az Europa Cinemas tagja

A Toldi mozi az Europa Cinemas tagja

A Toldi mozi immár az Europa Cinemas tagjaként olyan új lehetõségeket illetve támogatásokat kap a jövõben, amelyekkel a közönség számára még tovább bõvítheti színvonalas és különleges film-, illetve fesztiválkínálatát.




A Toldi mozi 2002-ben nyújtotta be pályázatát az Eurimage-hoz, mely világméretű szervezet különböző formában és módon támogatja az európai filmművészetet. Támogatási rendszere a filmgyártásra, forgalmazásra és mozik fenntartására épül. 51 ország 271 városában 469 mozit támogat, a szervezetbe felvett és támogatott mozik automatikusan „Europa Cinemas tagok”-ká válnak. A támogatással az Eurimage célja, hogy a meghatározott kritériumoknak megfelelő moziknak anyagi és szakmai támogatást nyújtson, ily módon stabilizálja fennmaradásukat és működésüket.

Az anyagi támogatás mellett az Europa Cinemas-hoz tartozás jelentős szakmai elismerése az európai filmművészeti alkotások népszerűsítéséért kifejtett munkának. A szervezethez való tartozás egyfajta elkötelezettséget feltételez az európai kultúra közvetítése iránt, így az Europa Cinemas kötelékébe tartozó mozik programja mindenképpen az igényesség és a színvonalas műsorkínálat „emblémája”.

A pályázat beadásakor a Toldi mozi vállalta, hogy az évente bemutatásra kerülő premierek 33%-a európai gyártású film lesz valamint hogy a vetítésre szánt alkotások 50%-a európai alkotás. Ez nem jelent változást a Toldi mozi műsorát illetően, hiszen eddig és hosszú távon is hasonló programkínálattal jelentkezett, évek óta ugyanezt a műsorpolitikát követi.





A művészfilmek műsorra tűzése mellett a Toldi mozi örömmel ad helyet és lehetőséget rendhagyó filmes vonatkozású események, fesztiválok megszervezésére illetve befogadására egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top