nlc.hu
Szabadidő
Claire Danes

Claire Danes

Claire Catherine Danes 1979-ben született New York városában. A nagy esemény után nem sokkal már színészi pályára is lépett.




Danes kilenc évesen a Lee Strasberg Studioban kezdett színészetet tanulni. Hetedikes korában Los Angelesbe ment, abban a reményben, hogy a Schindler listájában szerepet kaphat. Ezelőtt már kétszer is feltűnt a képernyőn. Amíg Spielberg döntésére várt, egy új TV-műsor készítői felkérték, hogy legyen a produkciójuk főszereplője. Danes beleegyezett, miután visszautasította a szerepet, amit Spielberg felajánlott. Az ok az volt, hogy Lengyelországban nem részesülhetett volna megfelelő taníttatásban – a filmet ugyanis ott forgatták. Első nagyobb filmes szerepét a Kisasszonyok című moziban játszhatta, olyan sztárok oldalán, mint Susan Sarandon, Winona Ryder és Gabriel Byrne.





Miután még pár olyan filmben feltűnt, amelyekben neves színészek játszottak, de kevés nézőt vonzottak, 1996-ban megkapta Júlia szerepét a Rómeó és Júlia legújabb feldolgozásában. A film kritikai és kereskedelmi sikert is hozott, Danes pedig egy csapásra szupersztár lett. Ezt követően olyan magasan jegyzett produkciókban láthattuk, mint a Halálkanyar, a Polish Wedding, a Nyomorultak vagy a Drogosztag. Mindezeknek köszönhetően a rivaldafényben maradt, számos magazin címlapjának és férfi fantáziájának visszatérő vendége Danes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top