Frankfurti leves
Hozzávalók
Elkészítés
A megtisztított és hosszú csíkokra felszeletelt kelkáposztát sós vízben megfőzzük. Amikor a káposzta megpuhult, magyaros rántással berántjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, kiforraljuk, majd a kész levesbe karikára vágott virslit főzünk. Tálalás előtt tejföllel ízesítjük.
Currys pulykaragu
• citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A pulykahúst kockára daraboljuk. Az olajban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a leveskockát, és meghintjük a curryporral. A lángra visszahelyezzük, beletesszük a húst, jól elkeverjük, és kellő mennyiségű folyadékkal felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. A párolóléből kiveszünk, és simára keverjük benne a burgonyakeményítőt, amelyet a raguhoz adva ismét átforralunk. Citromlével, ha szükséges sóval vagy éppen curry porral utánízesítjük. Köretként párolt rizst adjunk és valamilyen salátát.