nlc.hu
Szabadidő
Halételek Országos Ünnepe

Halételek Országos Ünnepe

Az ízes magyar halételeket és a kiváló magyar borokat kedvelõ érdeklõdõket – s azokat is, akiknek még nem a hal a kedvenc ételük – hívjuk és várjuk a "Halételek Országos Ünnepe" Gasztronómiai Fesztiválra.





Halpástétom, halpörkölt, halászlé, főtt és sült hal, füstölt hal, valamint sok más halétel-különlegesség kerül az ünnepi terítékre. Újdonságok és régi, kellemes ízemlékek felidézői.

Izgalmas halfőző versenyek előtt állunk, hiszen a helyszínen bárki jelentkezhet, és ha kisorsoljuk, versenghet a nagyközönség elismeréséért. Összemérik mesterségbeli tudásukat az ország legjobb meghívott halfőzői is.

A gasztronómiai kalandok mellett vásári kavalkád, akváriumi halbemutató, élőhal vásár és egész napos színpadi programok várnak kicsikre és nagyokra.

A szerencsések igazi bajai halászlét nyelhetnek.

Helyszín: 2003. május 17., Budapest – Városliget

Program

• „Mindenki másképp csinálja” bográcsos halfőző verseny – a nagyközönség részvételével, helyszíni jelentkezések alapján. (információ a versenyről a következő oldalon)

• „Bajnokok halfőző versenye” – az elmúlt évben országszerte megrendezett halfőző versenyek meghívott győztesei vetélkednek „az ország legjobb halfőzője” cím elnyerésért

• Halétel készítési bemutatók – terítéken ismert halászcsárdák hazai halból készült különlegességei, házigazda: Béres Béla, a Bajai Halkommandó szóvivője

• Vásári kavalkád: halvásár, borvásár, horgászcikkek vására, szakácskönyv vásár.

• Akváriumi halbemutató


Színpadi műsor

Műsorvezető: Straub Dezső

10.00 Ünnepélyes megnyitó

10.15 Fredericó és Bonifác
bábműsor népszerű gyermekslágerekkel

11.00 Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekkoncertje

12.00 HALTOTO – játékos szellemi vetélkedő

12.15 CABAR Együttes
horvát és bunyevác autentikus népzene Bácskából

13.15 Haltisztítás, feldolgozás – játékos ügyességi vetélkedő

14.00 Halételekhez illő díjnyertes borok kóstoltatással egybekötött bemutatása
Közreműködik a Magyar Borok Háza

15.15 Humorpercek Koós Jánossal

16.00 Táncház ír stílusban, közben HALTOTÓ

17.00 A Bajnokok halfőző versenyének eredményhirdetése – „Az ország legjobb halfőzője” cím odaítélése, Fődíj: két személyes, egy hetes bajorországi nyaralás a Chiemsee tó mellett az AB AGRO Utazási/Rendezvényiroda felajánlásában

18.00 Török Ádám és a Mini – gasztroblues koncert

19.00 Zárókoncert – Badtimes

„Mindenki másképp csinálja” – bográcsos halfőző versenyek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top