nlc.hu
Szabadidő
Indíték: Elõítélet

Indíték: Elõítélet

La Salle. Álmos kisváros Louisiana mocsárvidékén, az amerikai Délen. Fülledt, párás, nyomott a levegõ. Az erdõ éjszakájának csendjét lövések verik fel. A nõ hullája arccal a vízben fekszik.




A borostás és másnapos seriff, Darl (Billy Bob Thornton – Szörnyek keringője, A nemzet színe-java, Az ember, aki ott se volt) érdektelen tompaságát undor váltja fel, amikor megtudja, hogy az áldozat nem nő, hanem egy transzvesztita férfi volt. Mégis egyre jobban belebonyolódik az ügybe, amit a helyi kiskirályok, a bíró (Wiliam Devane – Most és mindörökké) és a politikusok el akarnak tussolni. Meg kell tudnia, miért fontos a hatalmasoknak a hallgatás, mi volt az indíték: a politika, a szex, a perverzió… És mi az ő indítéka, amiért undora ellenére egyre elszántabban kutat az áldozat, annak felesége (Patricia Arquette – Tiszta románc) és saját múltjában?


Az először egyre zavarosabbnak tűnő történet a végén különös fordulatot vesz. És közben a seriff is megtanulja tisztelni a másságot. Hát ettől ez a film, még ugyanolyan lehetne, mint a többi. Mégsem az, hiszen a két fantasztikus színész játéka ezt eleve kizárja. Egyébként pedig feldobják a kísérletezések a vágással, a nem mindennapi történet és a hangulat, amit tökéletesen ad vissza. Mindenkinek ajánljuk!

A film az SPI gondozásában már a tékákban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top