Pikáns grillezett hal
Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 20 perc |
Főzés: 10 perc |
Pihentetés: 2 óra |
Drága |
Hozzávalók:
• 8 tonhalfilé (7 dkg-osak);
a marináláshoz:
• 2 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 3 szem bors,
• 1 kis csípős pirospaprika,
• Knorr Delikát Grill Fűszervarázs,
• 2 dl fehérbor,
• 2 citrom leve;
a szószhoz:
• 2 dl paradicsomlé,
• 2-2 evőkanál kapribogyó és
• apróra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.
Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
Grillezett kalács sárgabarackkal
Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 10 perc |
Sütés: 6 perc |
Olcsó |
• 1 kalács,
• 4 dkg Rama margarin,
• 1 kávéskanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál cukor,
• 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
• 2 érett nektarin.
A Rama margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarindarabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.
Tipp:
Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.
Fortély:
Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.