nlc.hu
Szabadidő
Bohócdoktorok a gyermeknapon

Bohócdoktorok a gyermeknapon

A Piros Orr Bohócdoktorok külön programmal várják a kicsiket a margitszigeti gyermeknapon.




A Bohócdoktorok általában a kórházakban fekvő gyerekeket „gyógyítják” a nevetés segítségével, most vasárnap viszont a Piros Orr játszósátrában mindenki személyesen megtapasztalhatja a mosoly jótékony hatását.


Amikor egy beteg gyerek mosolyog, már el is indult a gyógyulás felé, hiszen a nevetés a legjobb természetes gyógyszer.

A hazánkban 1996-ban alapított Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány orvosok, pszichológusok és vezető színészek által felkészített bohócdoktorai több budapesti és vidéki kórházban hetente látogatják az ott fekvő beteg gyerekeket, és speciális eszközeik segítségével feledtetik velük fájdalmukat.

Az Alapítvány tevékenységének középpontjában a gyermekek állnak, így nem meglepő, ha a gyermeknapon a Piros Orr Bohócdoktorok külön programot szerveznek a kicsiknek.

A Margitszigeten, a Palatinus strand melletti zárt területen felállított játszósátorban egész nap bohócdoktorok foglalkoznak a gyerekekkel, közösen rajzolnak, játszanak, zenélnek. Természetesen minden kis látogató ajándékot is kap a bohócdoktoroktól, piros orrot és más meglepetéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top