nlc.hu
Szabadidő
Akkreditálták a Cambridge-i nyelvvizsgákat

Akkreditálták a Cambridge-i nyelvvizsgákat

A University of Cambridge (Cambridge-i Egyetem) nyelvvizsgái már Magyarországon is az államilag elismert nyelvvizsgák közé tartoznak. A British Council és a Cambridge-i Egyetem pályázatát az Oktatási Minisztérium a napokban fogadta el.




Mostantól kezdve a Cambridge-i nyelvvizsga is kiváltja a középiskolai érettségit, pontot ad a felvételihez, továbbá közalkalmazottként nyelvpótlékot jelent. Amellett, hogy hazánkban államilag hivatalos lett, az egész világon – az Európai Unió országaiban éppúgy, mint az Egyesült Államokban is – elismerik és kérik a felsőfokú tanulmányok végzéséhez és munkavállaláshoz.

A Cambridge-i Egyetem nemzetközi angol nyelvvizsgáinak hivatalos magyarországi képviselője és központja a British Council Hungary. A budapesti, Benczúr utcai központon kívül a jövőben Budapesten több központban is letehetők majd a nyelvvizsgák, illetve vidéken Győrben, Szombathelyen, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon is nyílnak majd vizsgaközpontok.






Évente kétszer, júniusban és decemberben zajlanak Cambridge-i nyelvvizsgák – a júniusban tartott vizsgákra még lehet jelentkezni a British Councilnál egészen május 31-ig. Ha azonban valaki már rendelkezik Cambridge-i nyelvvizsgával, az a Nyelvvizsgáztatási és Akkreditációs Központtól kaphat egy nyelvvizsgaszintet igazoló okmányt 2,000 Ft befizetése mellett.





Az akkreditált angol nyelvvizsgák a következő nyelvvizsgaszintekkel egyenértékűek:

Preliminary English Test (PET) – Alapfokú C – Európa Tanács CEF B1 szint:
A PET alapfokú nyelvvizsga azt méri fel, hogy a vizsgázók a mindennapi angol nyelvi környezetben és a munkahelyi szituációkban sikeresen helyt állnak-e.

First Certificate in English (FCE) – Középfokú C – Európa Tanács CEF B2 szint:
Az FCE erős középfokú nyelvvizsgát számos kereskedelmi és ipari vállalat, felsőoktatási intézmény ismeri el, illetve követeli meg a megszerzett nyelvtudás bizonyítékaként.

Certificate in Advanced English (CAE) – Felsőfokú C – Európa Tanács CEF C1 szint:
A CAE közép/felsőfokú nyelvvizsga megszerzése azoknak lehet fontos, akiknek az angol nyelvre szakmai vagy tanulmányi fejlődésük céljából van szükségük. A vizsga egyúttal nagyon jó alapot biztosít a következő vizsgaszintnek, a CPE-nek az eléréséhez.

Certificate of Proficiency in English (CPE) – Felsőfok C – Európa Tanács CEF C2:
A CPE felsőfokú nyelvvizsga azokra a nyelvi készségekre koncentrál, amely a brit felsőoktatási intézményekbe jelentkezők, illetve angol nyelvterületen munkát vállalók részére követelmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top