Hideg meggyleves
Elkészítés
A gyümölcsöt körülbelül 2 liter hideg vízben feltesszük főni. A cukor feléből, a szegfűszegből, a citromhéjból redukciót főzünk, amelyet a fővő gyümölcshöz szűrünk. A tojássárgájából, a cukor megmaradt részéből és lisztből, egy csomag vaníliás cukorból, a tejszínből és a tejfölből elkészítjük a habarást. A levest, a tűzről levéve azonnal sűrítsük be. Utána már ne főzzük, hanem hagyjuk kihűlni és hidegen tálaljuk.
Túrós rétes egy kicsit másképp
Hozzávalók
Elkészítés
A túrót áttörjük, tejfölt, tojássárgáját és cukrot keverünk hozzá. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a jó kemény habbá vert tojásfehérjét,
búzadarával óvatosan összekeverjük. A réteslapot megnedvesített konyharuhára kiterítjük, formázzuk.
A kiszúrt formák közepére helyezzük a tölteléket,
majd felcsavarjuk. Közepesen forró sütőben megsütjük. Tálaláskor magozott meggyel, mazsolával, szitált porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.