nlc.hu
Szabadidő
A mindenható túlzásai

A mindenható túlzásai

Tom Shadyac hosszú hajával és kinyúlt, agyonmosott pólójában még a barátai szerint is úgy néz ki, mint egy feltörekvõ rockzenész.




Pedig egyike a legsikeresebb rendezőknek: előző három filmje mind túllépte a százmillió dolláros bevételi álomhatárt, és jó esélye van arra, hogy a negyedik még elődjeinél is eredményesebb lesz. A minden6ó (Bruce Almighty, hazai bemutató idén nyáron) – Jim Carrey főszereplésével – bemutatója hetében máris hetvenmillió dollár bevételt hozott – a Függetlenség Napi hétvégén ennél eddig csupán a Jurrasic Park tudott nagyobb sikert aratni.

Az átmenetileg isteni hatalommal felruházott tévériporterről szóló komédiában bőven keverednek a nagyon érzelmes és az elsöprően mulatságos pillanatok. De Shadyack szerint a börleszk és a komolyság jól megférnek egymás mellett.
– Szerintem ez így emberi – nyilatkozta, amikor egy újságíró a szemére hányta, hogy filmjeiben sok a műfajidegen elem. – Itt van például Jim Carrey: a forgatás közben azzal szórakoztatja a díszleteseket, hogy a fenekével beszél, aztán hazamegy és Aquinói Szent Tamást olvas. Külön-külön mindkettő túlzás: de együtt rögtön a helyükre kerülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top