nlc.hu
Szabadidő
A csendes amerikai

A csendes amerikai

A segélyakciókban tevékenykedõ amerikai, Alden Pyle (Brendan Fraser) 1952 õszén, a francia gyarmati uralom ellen küzdõ vietnamiak harcának csúcspontján érkezik Saigonba.




Telve lelkesedéssel küldetése iránt, hogy gazdasági segély-programjával segítse a vietnami népet, s mohó tudásvágytól hajtva, hogy az ország tapasztalt ismerője révén nyerjen bepillantást a dolgokba, összebarátkozik a London Times tudósítójával, Thomas Fowlerrel (Sir Michael Caine). Rövidesen azonban elbűvöli és valósággal rabul ejti Fowler fiatal vietnami szeretője, Phuong (Hai Yen), aki épp olyan gyönyörű, egzotikus és titokzatos, mint maga Saigon.
A három ember elsöprő erejű, viharos szerelmi háromszögbe sodródik, mely meglepő felfedezésekhez, s végül gyilkossághoz vezet. Semmi és senki sem az, aminek látszik.





Graham Greene klasszikus, szinte látnoki művének filmváltozata a szerelem, árulás és gyilkosság története, mely egyben a Délkelet-Ázsiában vívott amerikai háború gyökereit is feltárja.
A Múmiából ismerős Brendan Fraser, a brit színjátszás nagy öregje, Sir Michael Caine és az elbűvölően szép, fiatal tehetség, Hai Yen hármasa különleges fűszerezést ad a filmnek.

A filmben nyújtott alakításáért Sir Michael Caine-t 2003-ban a Legjobb Férfi Főszereplő Oscar-díjára illetve Golden Globe-díjra jelölték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top