nlc.hu
Szabadidő
Nyárindító fesztivál a Népstadionkertben

Nyárindító fesztivál a Népstadionkertben

Jó idõt és ingyenes programokat ígér a hétvége. A pénteken induló Sport Sziget Fesztivál, a Népstadion kertben, látványos extrém-sport bemutatókkal, sportolási lehetõséggel, show mûsorokkal, kiállításokkal és számos koncerttel várja a látogatókat.

Három nap pörgés, sport, bulik, koncertek, extrém látványosságok: ezt ígéri idén a Sport Sziget Fesztivál.





A Bee Extremparkban felállítják a Kalandvárat, benne egy 22 méter magas kilátóval, ugyanitt lesz szörfszimulátor, és Space Swinger, ami egy óriás giroszkóp, ahol álló helyzetben lehet megtapasztalni a lebegést. A Hungaroring Adventure Parkban az erre az alkalomra épített tereppályán győződhetnek meg a látogatók speciális terepjáró autók hihetetlen képességeiről. Az RTL Klub Motocross Triál és Bringaparkban a Népstadion körgyűrű déli oldalában épített tereppályán egész napos bringa- és motocross-versenyek, félcsövek, folyamatos bemutatókkal várják a nagyérdeműt három napon keresztül. Az Ability Parkban az érdeklődők testközelből ismerkedhetnek meg azokkal az élethelyzetekkel és akadályokkal, melyekkel a fogyatékosoknak nap, mint nap meg kell küzdeniük. A Converse Kosár Jam legnagyobb szenzációja a Slam Nation, a híres francia kosár-virtuózok első hazai látogatása lesz. A Sport szelet XXL tej Freesport Arena új programhelyszín a Sport Szigeten, ahol az egyre népszerűbb utcai görsportok, mint gördeszka, görkorcsolya és bmx világszínvonalú bemutatóit lehet megcsodálni. Idén is lesz Harcművészeti Bemutató Bajnokság a stílusok széles tárházát bemutatva. A tavalyi év egyik legnagyobb látványossága az O’Neill – Nokia Summer Jump nemzetközi nyílt férfi pénzdíjas snowboard verseny és show újra várja az erős idegzetű nézőket. A beach-hangulatot varázsolják a szervezők a Roxy Strandsportok helyszínre, ahol a strandröplabda, a strandkézilabda, a strandfoci és a strandkorfball kapja a főszerepet. Bizonyára sok érdeklődőt vonz majd a Soproni Ászok Sörkorcsolya pálya és Nyári Hoki Bajnokság, ahol egy 10x20m-es nyári korcsolyapálya áll rendelkezésre a téli sport szerelmeseinek. Újra lesz Egészséges Falu, s számos egyéb program, többek között Bungee Jumping, Paint Ball, Mitugrász Park, Sportpiac várja az érdeklődőket.

Az idei évben nyolc zenei színpad illetve helyszín egészíti ki a változatos sportprogramokat. A Bee Nagyszínpadon a hazai élvonal (BackIIBlack, Ganxta, Kispál és a Borz, Anima Sound System, Animal Cannibals, Roy és Ádám, Sziámi) mellett fellép a Chumbawamba. A Leedsben működő, de részben bradfordi származású zenekart afféle népi hősök gyülekezetének tartják a britek. 1983 óta koncerteznek, ma már kétségtelenül ők a világ leghatásosabb rebellis tánczenét játszó társulata.
A Soproni Ászok Színpadon Varga Zsuzsa, a Hiperkarma, a Freshfabrik, a Zanzibar, a Másfél, a HS7, a Warpigs, a Ladánybene és az Emil RuleZ! szórakoztatja a nagyérdeműt a három nap alatt. A Summer Jamp Színpadon többek között a Rémember, a Superbutt, Dopeman, és a Belga játszik, míg a Sport szelet XXL tej Freesport Aréna területén DJ Pozsi és DJ Bootsie lesz a rendezvény állandó rezidense, ezen kívül vendég DJ-k és liva act-ek tarkítják a programot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top