nlc.hu
Szabadidő
Tokiótól Martonvásárig

Tokiótól Martonvásárig

A Nemzeti Filharmonikusok hazatért Japánból, és már készül a martonvásári Beethoven-estre. Jegyek még kaphatók.

Július 9-én tért haza a Nemzeti Filharmonikus Zenekar több, mint háromhetes, óriási sikerű japán turnéjáról. A 15 koncertből kilencet Kobayashi Ken-Ichiro, hatot Kocsis Zoltán vezényelt, aki bizonyos estéken Liszt Esz-dúr, ill. Mozart B-dúr zongoraversenyének szólistájaként is fellépett. Tokióban négy hangversenyt adott az együttes, kettőt-kettőt a japán főváros két legfontosabb koncerttermében, a Suntory Hallban, illetve a Tokyo Metropolitan Art Space-ben. A turné sikerét és a zenekar nemzetközi rangját mi sem mutatja jobban, mint hogy 2006 őszére máris újabb meghívást kaptak Japánba, egy hasonlóan nagyszabású koncertkörútra.







Martonvásár – A Brunszvik-kastély parkja
Az együttes néhány napnyi pihenés után már a martonvásári Beethoven-estekre kezd próbálni, melyekre idén is három egymást követő szombaton, július 19-én és 26-án, valamint augusztus 2-án kerül sor a Brunszvik-kastély gyönyörű parkjában. Az immár 45 éve minden nyáron megrendezett hangversenyek igen nagy népszerűségnek örvendenek mind a magyar közönség, mind az ide látogató külföldi zenekedvelők körében. Jegyek már csak egy-egy jegyirodában kaphatók, de érdemes próbálkozni, mert a program és a közreműködők kellemes szórakozást és magas színvonalú zenei élményt ígérnek. Az első koncerten Beethoven egyetlen operája, a Fidelio keresztmetszetét hallhatjuk a Nemzeti Énekkarral, Kováts Kolossal, Molnár Andrással és sok más kitűnő énekessel, Hamar Zsolt vezényletével. A második estén a tehetséges fiatal hegedűművész, Baráti Kristóf közreműködésével elhangzó G-dúr és F-dúr románc mellett szerepel még a Kocsis Zoltán dirigálta műsoron a Szélcsend és szerencsés hajózás című, ritkábban hallható kantáta, valamint a VIII. szimfónia. A harmadik hangversenyen két művet játszanak el a Nemzeti Filharmonikusok: a Krisztus az Olajfák hegyén című oratóriumot és – Jandó Jenő közreműködésével – a C-dúr zongoraversenyt, a karmester ezúttal a már visszatérő vendégnek számító Vashegyi György lesz.





A nyár utolsó koncertjére a Filharmonikusokkal július 24-én este a BUDAfEST Nyári Zenei Fesztivál keretében a Szent István Bazilika előtt kerül sor, ekkor Liszt Les Préludes-jét és Beethoven VIII. szimfóniáját hallhatja a közönség, Kocsis Zoltán vezényletével. Jegyek az ismert jegypénztárakban, illetve a V.I.P. Arts Management irodájában (Budapest VI., Hajós u. 13-15.) válthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top