nlc.hu
Szabadidő
LeAnn Rimes

LeAnn Rimes

Margaret LeAnn Rimes 1982-ben született az amerikai Jackson-ban. Apja gitározgatott, s a kislány két évesen elkezdett énekelni és szteppelni a zenére, öt évesen pedig már tehetségkutató versenyeket nyert.




A család Texasba költözött, ahol több rendezvényen ő énekelte az amerikai himnuszt. Hét éves korában szülei felvettek vele egy albumot, hogy fellépései után árulhassák. 11 évesen apjával Norman Petty stúdiójában vették fel az All That című számot. Mike Curb, egy kiadó feje egy vakáción hallgatta meg a dalt, s egyből a telefonhoz rohant, hogy leszerződtesse a lányt. Debütáló albumán többek között duettet énekelt a 78 éves Eddy Arnolddal. Korábbi dalának, a Blue-nak új verziója a country-slágerlisták csúcsáig jutott. 1996-ban CMA-díjra jelölték, amit azonban csak a következő évben nyert meg. 1997-ben három Grammyt is hazavitt, más nagyobb díjak mellett. Hangja és kinézete alapján senki sem gondolta volna, hogy LeAnn csak 15 éves.





Ebben az évben megjelent albumán található „How do I live” című szám meghozta neki a nemzetközi sikert, maga a dal pedig minden idők legsikeresebb kislemeze lett, 69 hetet töltött az amerikai Billboard listán, és az angol eladási listáról is 30 hétig letaszíthatatlan volt. 2000 novemberében a Sakáltanya című filmhez írt „Can’t Fight the Moonlight” újból óriási sikereket ért el, többek között Magyarországon is éjjel-nappal ez volt hallható a rádiókban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top