nlc.hu
Szabadidő
Seal IV.

Seal IV.

Sikerült olyan körülményeket teremtenem melyek jótékony hatással voltak a teljesítményemre. Olyan, mintha feltörtem volna egy kódot, vagy kinyitottam volna egy szelepet. Életem legkreatívabb szakaszába érkeztem, és azt hiszem, ez hallatszik is az albumon.




Öt év szünet után Seal új albummal jelentkezik, melynek címe egyszerűen Seal IV. Az albumon tizenegy csodálatos új dal hallható, melyekről nyugodtan kijelenthetjük, Seal legjobb szerzeményei. Az új anyag éke Seal kiemelkedő hangja, mely az utóbbi időben tovább fejlődött és gazdagodott, megtelt lélekkel és erővel. Seal újraértékelte művészi látásmódját így az album végül három év alatt nyerte el végleges formáját.
„Megírtam és felvettem egy egész albumot, de amikor minden készen volt, akkor egyszerűen nem volt elég jó.” – magyarázza Seal. „Beletelt egy időbe, mire elfogadtam ezt a tényt, és egy kicsit még több időt vett igénybe, hogy újra magamra találjak. De azt hiszem, hogy nem tudtam volna elkészíteni ezt az albumot e tapasztalat nélkül. Segített, hogy újra kezdhessek mindent, hogy újra megtaláljam, amit a zenében szeretek és azt, hogyan tudom ezt a szeretetet kifejezni.”
Hogy újraéledjen a zenészben a tűz, Sealnek vissza kellett nyúlni egészen a gyökerekig. „Tizenkét évet éltem Los Angelesben, és az első dolog amit tettem az volt, hogy visszaköltöztem Londonba, ahonnan elindultam.” A paddingtoni születésű, nigériai és brazil ősöktől származó énekes így mesélt Londonról: „Van valami különleges ebben a városban. Egyfajta energikusság és közvetlenség, mely a kezdetektől fogva inspirált. Nem arról van szó, hogy szerettem volna feléleszteni valamit, csak újra azon a helyen akartam lenni, mely mindig olyan jó szolgálatot tett nekem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top