Szabadidő

Mirõl álmodik a lány?

Hát jelen esetben semmi másról, csak hogy bemenjen a moziba, nézze Colin Firth-t, aki már Bridget Jonesnak is annyira bejött, és romantikázzon egyet.





Az ember lánya kinyitja a moziműsorát, felhívja számos barátnőit, megveszi a jegyet, zsepit, kólát, kukoricát, és jöhet a mozi. Tömény romantika, olvadás.

Ehhez képest mit kap? Először is sok okosságot. Megtudjuk, hogy az angol arisztokraták mind ostoba képmutató figurák. Hogy igazán élni csak Marokkóban vagy a kínai negyedben lehet. Hogy Londonban nincs jobb program, mint a hennatetoválás. És hogy minden lány életében a legfontosabb az apa-lánya tánc.

Hősnőnk, akit amerikai anyja (zenész!) egyedül nevel, leküzdhetetlen vágyat érez, hogy most márpedig Angliába repüljön a kínai negyedből, és megkeresse apját, aki nem más, mint Lord Dashwood. A lány egyébként minden születésnapjára a fent említett nemest kívánta, de az csak nem jött, hát mit volt mit tenni, utazni kell.





Hogy a szerelmi szál se sikkadjon, mellékesen sikerült beiktatni egy angol fiatalembert is a történetbe, aki hősnőnk anyjához hasonlóan szintén zenész, de mindenki megnyugtatására itt közöljük: nemes is. Mint egyébként a szigetország minden lakója.

Apa megvan, oldalán leendő gonosz mostohával, mostohanővérrel (á la Hamupipőke). Sebaj, egy kis amerikai vér minden sznob bulit feldob, legyen az bemutatkozó bál vagy regatta. A gond csak az, hogy a papa politikusi ambíciókat dédelget, és ehhez nyársatnyelt britként kell viselkednie. Lányának is.





Hát itt következnek az igazi borzalmak. Fekete körömlakk nélkül helytállni a királynő előtt. Nem játszani a hercegnő kutyájával. És ha ez még nem elég: fehér estélyiben bálozni. És ha ez a szegény nézőnek még nem elég, aki már minden reményét feladta a romantikára vagy legalább egy kis humorra: életbölcsességek is jönnek.

Persze a végén minden jóra fordul. De az ember lánya akkor is rossz érzéssel jön ki a moziból. Hiszen épp most szembesült azzal, hogy apja soha nem táncolt vele egy Celine Dion számra se. És egyszer se mondta, mélyen a szemébe nézve: „szeretlek”.  Mondjuk Colin Firth se.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top