Szabadidő

Hugh Grant

Az 1960-ban született, Oxfordot végzett Hugh Grant klasszikus jóképûségével bármilyen romantikus szerepet megkaphat, ugyanakkor komikusi képességeivel – az ideges dadogás, a kétségbeesett szemöldökrebegtetés és a hamisítatlan angol zavarodottság – vidám szerepeket is könnyedén eljátszik.




Az 1960-ban Londonban született Grant először egy, az egyetem által szponzorált filmben játszott (Privileged – 1982), majd egy levéltárban dolgozott, s eközben megalapította saját komédiás társulatát, a Jockeys of Norfolk-ot. 1987-ben szerepelt az első profi filmben, ahol kb. egy pislantásra lehetett látni. Ugyanezen évben azonban két másik filmben is játszott, az egyikben Lord Byront (Rowing with the wind) majd a Maurice-ban egy szexuálisan bizonytalan középkori embert. A szerepért megkapta a legjobb színésznek járó díjat a Velencei Filmfesztiválon. Ennek ellenére következő filmjei elég felejthetőek voltak. Aztán 1994 hozta neki az igazi sikert. Ekkor szerepelt ugyanis a Négy esküvő, egy temetés-ben, amely az óceánon túl is híressé tette. A következő évben teljesen más hírnévre tett szert, olyanra, amire valószínűleg soha sem vágyott: letartoztatták, miközben egy prostituált szolgáltatásait próbálta igénybe venni. Színészi tekintélyét Emma Thompson mellett próbálta visszanyerni az Értelem és érzelem-ben. 1999-ben újra visszatért a Sztárom a páromban, ahol zseniálisan szerencsétlen rajongóként meghódította Julia Robertset és az egész világot. Mostanában pedig Bridget Jones aljas szerelmeként tündököl. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top