Szabadidő

Goran Ivanisevic

Goran az Adriai-tenger partján, Splitben nõtt fel. Apja, Srdjan gépészmérnök, míg anyja, Gorana (aki után nevét kapta) vegyészmérnök. Nõvére, Srdjana pedig édesapja után kapta könnyen kiejthetõ nevét.




Az ifjú Goran focizott, kosarazott, valamint “tájfutott”. A tájfutás helyi bajnokságát ötször nyerte meg. A közeli teniszpálya mindig is csalogatta, s egyszer úgy határozott, komolyabban is elkezd foglalkozni a sporttal. Pár hét múlva kiderült, itt is sokra viheti, így hát szülei nem is tétlenkedtek sokat, a lehető legjobb kelet-európai edzőt szerezték meg taníttatására.

Hihetetlenül gyorsan fejlődött, még a tapasztalt edző urat is meglepte. Profi karrierje is gyorsan ívelt felfelé, nem telt el sok idő, s máris a legjobb 100, majd a legjobb 10 között találta magát. Ellenfelei rettegtek villámgyors szerváitól. A balkezes játékos szimpatikus – bár talán egy kicsit egyhangú – játékával (és nem utolsó sorban daliás termetével) sok rajongót szerzett, amikor pedig idén megnyerte a legrangosabb tornát, Wimbledont, egy egész ország ünnepelte az utcákon, sőt a Croatia Zagreb focicsapat is leigazolta. Sajnos a Ferencváros ellen nem lépett pályára. Bár a wimbledonin kívül még nem nyert Grand Slam-tornát, mégis több, mint 15 millió dollárt teniszezett össze, így az, ha összetöri a vadonatúj sportkocsiját – mint ahogyan azt legutóbb tette – talán nem akkora érvágás neki, mint másnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top