nlc.hu
Szabadidő
David Copperfield

David Copperfield

Kopperfield Dávid David Seth Kotkinként 1956-ban született New Jerseyben. 12 évesen "The Boy Davino" néven lépett fel elõször Metuchen városkában.




Nem sokkal ezután minden idők legfiatalabbjaként fel is vették az Amerikai Bűvészek Társaságába. 16 évesen a New York Egyetemen már bűvészetet tanított. A főiskolán beválogatták a The Magic Man musicalbe, itt használta először a David Copperfield nevet. Énekelt, táncolt, varázsolt, s ez lett a legtovább futott show Chicagoban. Ennek eredményeként az ABC televízióban saját sorozatot vezethetett, ahol természetesen bűvészkedett. Majd a CBS igazolta le, ahol a “The Magic of David Copperfield” műsorok mindegyikében a “szokásos” trükkökön kívül tartogatott egy NAGY illúziót, mint például repülés, vagy a Szabadságszobor eltüntetése, esetleg a Kínai Nagy Falon Átmászás. Több éven át járt Claudia Schifferrel, bár egyesek ezt pr-fogásnak tartották, a célból, hogy Európában jobban megismerjék őt, Claudia pedig még híresebb legyen az Egyesült Államokban. Útjuk azonban már külön vált, azóta jóformán nem is hallottunk felőle – lehet hogy volt valami ebben a pr-fogásban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top