nlc.hu
Szabadidő
Jada Pinkett-Smith

Jada Pinkett-Smith

Jada fiatalkorában ügyvéd, vagy színésznõ akart lenni, szerencsénkre az utóbbi mellett döntött. Táncot és koreográfiát tanult Baltimore-ban, ahol osztálytársa volt többek között a néhai rapper, Tupac Shakur.




Egy évet töltött a North Carolina-i Egyetemen, de otthagyta, hogy színészi karrierjére fókuszáljon. Pinkett-Smith Keenan Ivory Wayans-szal összefutott egy partin, aki bemutatta egy ügynöknek. 1991-ben jött el az áttörés, amikor egy TV-sorozatba beválogatták mellékszereplőnek. Két év múlva szerepelt először szélesvásznon, a Menace II Society-ben. Bemutatkozása még nem hozta a várva-várt sikert, de ez megtörtént a következő filmnél: Eddie Murphy oldalán szerepelt a Bölcsek kövérében. A színészkedés mellett videoklippeket is rendez Pinkett-Smith, valamint megalkotta a Maja kollekciót, amely női topokat és ruhákat tartalmaz. Férje Will Smith, közös gyereküket Jadan Christopher Syre Smithnek hívják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top