nlc.hu
Szabadidő
Sörszakácskönyv

Sörszakácskönyv

A sör folyékony kenyér - tarja egy régi közmondás. Valóban, a sör élettani értéke a kenyérhez hasonló. Akkor pedig igencsak fontos a szervezetünknek, ezért szinte minden nap iszunk belõle.




Persze nem mindegy, hogy a seritalt pohárból, vagy ételből vesszük magunkhoz. E szakácskönyv minden receptje tartalmaz sört vagy sörkorcsolyaként sörhöz való ételt. A sör kitűnő kiegészítője bizonyos nyersanyagoknak, remekül főzhetünk vele, finom, pikáns, enyhén savanykás-kesernyés ízt kölcsönöz az ételnek.
A sör mellé mindig kínáljunk valami komolyabb harapnivalót vagy rágcsát, így biztos, hogy egyetlen vendég sem fog becsípni. A sörhöz mindenféle olyan étel illik, amelynek viszonylag magas a zsírtartalma, amely leköti az alkoholt. Ezért sokféle, sajttal, vajjal vagy margarinnal készített sós sütemény, nehezebb húsféle, például hideg füstölt sonka, kolbász a legmegfelelőbb sörkorcsolya. Jó még a szardínia vagy egyéb sós halféle is, de kitűnő korcsolya az igazi, juhtúróból készült körözött vagy rokfortkrém. A sörkorcsolyák variációinak száma szinte végtelen, csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt. A receptek között megtalálhatják a különféle hideg sörkorcsolyák leírásait is. A könyvben leírt ételreceptek általában 4 személyre valók. A sós sütemények receptjei egy nagy gáztepsi mennyiségre vonatkoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top