Szabadidő

Sting

Gordon Summer 1951-ben született az angliai Wallsendben. Szólókarrierje 1982-ben kezdõdött, 2 évvel a Police együttes felbomlása elõtt.




A Police basszusgitárosa és énekese volt. Ebben az évben szerepelt a Brimstone and Treacle című filmben, amihez egy 30-as évekbeli dalt dolgozott fel. Miközben a Police-szal dolgozott, besegített a Dire Straits Money for Nothing-jába, és Phil Collins-szal is duettezett. 1985-ben szétszéledt az együttes, s Sting megalkotta Blue Turtles nevű turnébandáját. Első albumát Jamaikában vette fel, majd Collins-szal játszott a Live Aid-en.





1987-es Nothing Like the Sunját számos sztár közreműködésével készítette el, és a rajta található An Englishman in New York 1990-es remixe igazi klasszikussá vált. Az 1991-es The Soul Cages album újabb felejthetetlen dalokat tartalmazott. 1994-ben Bryan Adams-szel és Rod Stewarttal közösen eldalolta az All for Love-ot, ami az első helyig jutott Amerikában. Fields of Gold című legnagyobb slágereit tartalmazó albumáról az új When We Dance érte el az eddigi legmagasabb slágerlistás helyet Angliában – 9. helyen debütált. 1999-ben kiadta legutóbbi albumát, a Brand New Day-t, amellyel bebizonyította, hogy még mindig képes világsikerű dalokat írni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top